A magyar mese és mondavilág mélysége magával ragadott, ennek szellemében készültek ezek a képek. Kifogyhatatlan tárháza mindig ad valami újat, erős szimbólumokkal, hitvilággal és a természet szeretetével feltölti a lelkünket.

A festmények Gutai Márta coach segítségével jöttek létre, témavezető mentorként nagy szerepe volt a munkálatokban, így az eddigiekhez képek más mélységben érintettek és hatnak a képek. Ezek nyomán gyönyörű versek születtek Márti tollából, fogadjátok szeretettel:

Csodaszarvas

 Jöttem dobogva,
szökkenve, sűrűben utat kutatva,
hegyen-völgyön át,
ledobva minden bilincset, zabolát.
Nincs, ki megállítson,
csak a tiszta vizű forrás oltja szomjamat.
Ne bánd, hogy álmod nem óvhatom soká,
éltetőm Földanya lágy öle, Holdanya szép sugara,
Napom fénye vár,
benne fürödve-játszva olvasztom egybe,
mi űzi tőled a halált.

– Gutai Márta-

 

A festmények és versek együtt is működnek, így született meg az Életfa Inspirációs kis könyv, amiben 12 festményt találsz, hozzájuk tartozó 12 verssel és utánuk szabad helyet, hogy papírra vethesd képek és sorok nyomán fakadó gondolataidat, érzéseidet. Art coaching 9 lépésben ötletgyűjtéshez, problémamegoldáshoz vagy álmaid megvalósításához.

Festmények: Csodaszarvas, Fehér ló, Turul, Farkas, Napanya, Holdanya, Szélanya, Békakirály(lány), A rózsátnevető királykisasszony, Életfa, Tűz, Erdő

Forrás anyagok: Gutai Márta: Tiszta forrásból – Magyar értékeinkből merítve megújulni / Hoppál Mihály/Jankovics Marcell/Nagy András/Szemadám György: Jelképtár / Czimer Györgyi: A nő titkai / Barcsik Géza: Magyar jelképek kifestő füzet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.