Élettörténet – Szárnyaló Szabadság 2021

660.000 Ft

A Balaton Galériával álltam kapcsolatban, és felkérésükre készítettem vízzel kapcsolatos festményeket. Amikor filozófus férjem meglátta az egyik képet, amin felülnézetből egy vitorlás látható kis mentőcsónakkal, akkor született az ötlet, hogy ebből akár egy egész kiállítást létre lehetne hozni, hiszen a képen nem más volt látható, mint egy anya gyermekével. A hajó már önmagában a szabadság jelképe és ha metaforikus használatát is figyelembe vesszük, a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Ennek a kiállításnak premierje Tihanyban volt 2021 nyarán, a képek egy konkrét filozófiai koncepcióba illeszkednek. Immanuel Kant német filozófus transzcendentális észideái: Én, Világ, Isten. Ezt használtuk fel és módosítottuk kissé. E három észeszme életvilágunk legfontosabb viszonyulási pontjaira mutat rá. Ha az egyiket túlzásba visszük, eltorzul Valóság-érzékelésünk, ezért mi inkább harmóniára törekszünk. Az első sorozat az „Én” észideájának feleltethető meg, melyet egy hat képből álló kompozícióval mesélünk el Élettörténet címmel. A második sorozat a „Világ”-nak, mint észideának ábrázolása, azon belül pedig kiemelten a társadalom és a váratlan esemény bekövetkeztével foglalkozunk – kortárs aktualitással –, ennek címe: Sorsesemény. Mindezeket pedig oldottság és megkönnyebbülés követi, ha sikerül: szárnyaló szabadság…

Élettörténet és Sorsesemény az egyik legnagyobb magyar filozófus, Tengelyi László központi fogalmai, az ő emléke előtt szeretnénk tisztelegni ezzel a két képsorozattal – nem mellesleg filozófiai munkásságának kiindulópontja is Kant volt.

VideoGuide: https://www.youtube.com/watch?v=WQ-lUdxyEv4&t=91s

660.000 Ft

vizart

Leírás

Értelem és érzelem az észlelés közegében. Eredeti akril alkotás 3D-s vászonra készítve.

  Méret: 6 db 70 cm x 70 cm, akasztóval ellátva. Személyes átvételi lehetőség Kecskeméten, szállítás Magyar Posta, vagy GLS. Minden műalkotás szerzői jogvédelem alatt áll, és nem értékesíthető tovább, reprodukálható a vizart.hu – Vincze Mº Iza előzetes írásos engedélye nélkül.

Kapocsolódó termékek

Kapcsolat

Több információra van szükséged? Írj üzenetet hamarosan válaszolok.